Bjorn Ceunen

Ik ben Bjorn Ceunen, 31 jaar en woonachtig in Houthalen (Limburg, Belgie). Ik heb al ongeveer van mijn 10 jaar parkieten en zoals de meesten ben ik ook begonnen met grasparkieten. Na een succesvolle kweek heb ik dan ook heel snel uitgebreid en een grote voliere gebouwd. 

Bjorn2Mijn eerste handtamme vogel was een lutino valkparkiet man en hier is de liefde voor de valkparkieten begonnen en al snel kwamen de eerste koppels in de voliere. Ik heb nog vele andere parkietensoorten gehad zoals rosellas, bergparkiet, barraband parkiet, princessen, kakarikis, …

 

Op mijn 23ste ben ik gaan samenwonen en is de kweek op een laag pitje gekomen tot ons huis af was. Toen ben ik hoofdzakelijk op valkparkieten gegaan en heb ik een grote voliere gebouwd. Hier heb ik dan nu ongeveer 50 valken waaronder hoofdzakelijk mijn favoriete mutaties : wildkleur, lutino, geelwang, bronze fallow en combinaties hiermee.

 

Vanaf volgend jaar ga ik dan ook proberen terug opnieuw te kweken en zelf een paar lijnen te krijgen die gericht zijn om mooie valken te verkrijgen. Deze zitten allemaal per koppel in volieres van 2.1m lang en tussen de 80cm en 100cm breed en in kweekkooien van 2m breed, 75cm diep en 70 cm hoog. Voordeel hiermee is dat ik kan zien indien er verborgen mutaties uitkomen zodat er geen verwarring is met eventuele andere partners. Bij de volieres kan ik de tussenstukken er uithalen zodat ik grotere volieres kan maken na de kweek. Al mijn kooien en volieres heb ik zelf ontworpen en gebouwd uit aluminium omdat dit ook een beetje een hobby is.