Yannick van Caekenberghe

Mijyannickn naam is Yannick Van Caekenberghe, 26 jaar jong en afkomstig uit Zottegem (Oost-Vlaanderen, België). Ik kreeg de vogelmicrobe in 2003 toen ik van een vriend een koppeltje grasparkieten kreeg. Na een succesvolle kweek in een kleine kooi kwamen er uitbreidingsplannen in de tuin.
Eerst werd er een volière opgericht naast het tuinhuis maar na een paar jaar kon je het tuinhuis amper nog onderscheiden van alle volières die er werden rond gebouwd.
Zo groeide de collectie ook mee. Van een paar grasparkietjes naar heel veel valkparkieten en verschillende andere soorten.
Vaak lachen we er wel eens mee dat de hobby een klein beetje uit de hand gelopen is.
Al denk ik dat velen zich hierin wel zullen herkennen.

Sinds een paar jaar hebben we een volledig nieuw onderkomen gebouwd voor de vogels en werd de oude installatie afgebroken. Momenteel bestaat de collectie uit pennantrosella, bergparkieten, halsbanden, roodvleugel, koningsparkiet, roodruggen, hoornparkieten, citroenparkietjes en 14 koppels valkparkieten.
Van deze laatste hebben we doorheen de jaren zowat alle mutaties gehad en werden er ook veel kleuren gecombineerd. Na verloop van tijd werd mij ook duidelijk dat teveel mutaties in 1 vogel deze niet altijd ten goede kwamen aan kwaliteit, en dus liet ik veel rariteiten sindsdien ook achterwege.
De kleuren waar ik me de dag van vandaag op concentreer zijn:  wildkleur, opaline, witmasker, bronzefallow en gezoomd.

Naast mijn eigen vogelcollectie ben ik reeds enkele jaren actief als bestuurslid van BVP (Belgische vereniging van parkieten- en papegaaienliefhebbers) en nu sinds kort ook van deze werkgroep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *